Nápad na túto citrusovú bábovku mi vnukla spolužiačka. Musím skonštatovať, podarila sa a je výborná. Nezabudnite ju vyskúšať. 😊
Zoznam surovín
- 150 g pšenično ražnej múky
- 50 ml mlieka
- 3 PL trstinového cukru
- 1 PL kokosového oleja
- 1 vajíčko
- 1 bio pomaranč
- 1/2 prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
- 1 balíček citrónovej kôry Dr. Oetker
Postup
- Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Ostrúhame pomarančovú kôru a pomaranč odšťavíme. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou.
- Všetky suroviny zmixujeme a vylejeme so malej bábovkovej formy.
- Bábovku pečieme pri teplote 160 ℃ približne 30 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára