Odporúčaný príspevok

Pomarančový koláč

16. októbra 2017

Citrusová mini bábovka


Nápad na  túto citrusovú bábovku mi vnukla spolužiačka. Musím skonštatovať, podarila  sa a je výborná. Nezabudnite ju vyskúšať. 😊

Zoznam surovín
  • 150 g pšenično ražnej múky 
  • 50 ml mlieka
  • 3 PL trstinového cukru
  • 1 PL kokosového oleja
  • 1 vajíčko
  • 1 bio pomaranč
  • 1/2 prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
  • 1 balíček citrónovej kôry Dr. Oetker
Postup
  1. Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva. Ostrúhame pomarančovú kôru a pomaranč odšťavíme. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou. 
  2. Všetky suroviny zmixujeme a vylejeme so malej bábovkovej formy. 
  3. Bábovku pečieme pri teplote 160 ℃ približne 30 minút. 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky