Ak máte v záhrade marhule a neviete ako ich využiť, vyskúšajte si pripraviť tento domáci džem. Na chlebík s maslom alebo k lievancom je to výborná alternatíva na sladké raňajky.
Zoznam surovín
- 700 g očistených a odkôstkovaných marhúľ
- šťavu z 1 citróna
- želírovací cukor so sladidlami získanými zo stévie Dr. Oetker
Postup
- Ovocie dáme do väčšieho hrnca. Rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme šťavu z citróna a želírovací cukor.
- Za stáleho miešania zmes privedieme do varu a povaríme minimálne 5 minút.
- (Po 5 minútach odoberieme na malý tanierik 1 lyžičku džemu, necháme vychladnúť. Ak je džem po vychladnutí riedky, povaríme ešte pár minút.)
- Hotový džem ihneď nalejeme do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme viečkom a necháme otočené hore dnom do vychladnutia.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára