27. januára 2018

Špaldový koláč s ovocím


Stáva sa mi, že zdravšie koláčiky našim veľmi nechutia ale tento "zbodli" za jeden deň! :-D V koláči je použitá špaldová múka, ktorá je veľmi výživná, zdravá a špalda je pôvodný druh pšenice.

Zoznam surovín
  • 300 g hladkej špaldovej múky
  • 200 ml mlieka
  • 150 g medu
  • 2 vajcia
  • 1 biely jogurt (135 ml) 
  • 1 prášok do pečiva 
+ zmes lesného ovocia 
+ mandľové lupienky 

Postup
  1. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Vajíčka s medom vyšľaháme, pridáme jogurt a metličkou premiešame. Pridáme polovicu múčnej zmesi a mlieko. Premiešame a pridáme zvyšnú časť múčnej zmesi. 
  2. Takto pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto uložíme zmes lesných plodov, koláč posypeme mandľovými lupienkami a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ℃ do zlata. 

@magdalena.cervenanska.maggieart

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára