Sezóna jabĺk je v plnom prúde. Skúste ich využiť na takýto spôsob.
Zoznam surovín
- 500 g očistených jabĺk
- 1 dcl vody
- 2 balíčky škoricového cukru Dr. Oetker
- 1 ČL vanilkovej pasty Dr. Oetker
- 1 zlatý klas Dr. Oetker + 2 dcl vody
- 1 balík guľatých piškót
Postup
- Jabĺčka nastrúhame do stredného hrnca, pridáme škoricový cukor, 1 dcl vody, vanilkovú pastu a rozvaríme resp. uvaríme hustú kašu.
- Zlatý klas rozmiešame v 2 dcl vody, pridáme k jabĺčkovej hmote a povaríme cca 2 minúty.
- Takto pripravenú jablkovú náplň si rozdelíme na 3 časti.
- Do tortovej formy s priemerom 22 cm naukladáme piškóty. Na piškóty rozotrieme náplň. Tento postup opakujeme 2 krát - posledná vrstva je jablková.
- Tortičku dáme do chladu a necháme stuhnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára