2. augusta 2017

Osviežujúca torta s černicami


Cez leto sú u nás veľmi obľúbené osviežujúce zákusky ako napríklad táto rýchla tortička. Vyskúšajte ju aj Vy! 😊

Zoznam surovín
  • 3 vajíčka
  • 3 kopcové PL kryštálového cukru
  • 3 kopcové PL polohrubej múky
  • 3 PL vody 
  • štipku soli 
  • 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
  • 250 ml 33%- nej šľahačky
  • 200 g kyslej smotany 
  • Smeta-fix Dr. Oetker
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 3 hrste černíc 
  • tortové želé - číre Dr. Oetker
Postup
  1. Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha. 
  2. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu a metličkou premiešame. Do zmesi pridáme múku s práškom do pečiva. Na záver opatrne primiešame sneh z bielkov. 
  3. Cesto rozotrieme do papierom vystlanej tortovej formy s priemerom 26 cm a pečieme pri teplote 180 ℃ cca 10 minút. 
  4. Šľahačku vyšľaháme so smeta-fixom do tuha. Pridáme k nej vanilínový cukor, kyslú smotanu a premiešame. 
  5. Na vychladnuté cesto rozotrieme náplň a na náplň uložíme černice. 
  6. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale a ovocie zalejeme. 
  7. Tortu necháme v chladničke stuhnúť približne 2 hodiny. 
@magdalena.cervenanska.maggieart

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára