Jednoduchý a nepečený tip ako využiť mascarpone a pripraviť si niečo chutné ku kávičke. Vaječný likér vystupuje v recepte ako náhrada vajec. Vyskúšajte tieto tiramisu jednohubky aj Vy! 😊
Zoznam surovín
- 240 g balenie guľatých piškót
- 250 g mascarpone
- 100 ml silnej presso kávy
- 150 ml 33 % - nej šľahačky
- 1 PL rumu
- 8 PL vaječného likéru
- 2 kopcovité PL práškového cukru
- 1/2 CrémeOlé s vanilkovou príchuťou Dr. Oetker
- pár klapiek mandľovej arómy Dr. Oetker
+ špáradlá
Postup
- Uvaríme presso kávu, pridáme k nej rum a mandľovú arómu. Necháme chladiť.
- V menšej miske vyšľaháme šľahačku do tuha. V druhej väčšej miske vyšľaháme mascarpone s cukrom. Pridáme vaječný likér, CrémeOlé a šľaháme asi 4 minútky.
- Do zmesi metličkou jemne primiešame šľahačku.
- Polovicu balíka piškót si rozložíme rovnou stranou nahor, cukrárskym vreckom nanesieme na každú jednu krém. Zvyšnými piškótami rovnou stranou krém priklopíme.
- Jednohubky poukladáme vedľa seba a pokvapkáme z jednej aj z druhej strany vychladenou kávou.
- Jednohubky poukladáme na plech a necháme cez noc v chlade. Na druhý deň ich posypeme kakaom a do stredu každej napichneme špáradlo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára