12. júla 2017

Tiramisu jednohubky


Jednoduchý a nepečený tip ako využiť mascarpone a pripraviť si niečo chutné ku kávičke. Vaječný likér vystupuje v recepte ako náhrada vajec. Vyskúšajte tieto tiramisu jednohubky aj Vy! 😊

Zoznam surovín
  • 240 g balenie guľatých piškót
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml silnej presso kávy
  • 150 ml 33 % - nej šľahačky 
  • 1 PL rumu
  • 8 PL vaječného likéru 
  • 2 kopcovité PL práškového cukru
  • 1/2 CrémeOlé s vanilkovou príchuťou Dr. Oetker
  • pár klapiek mandľovej arómy Dr. Oetker
+ kakao na posypanie 
+ špáradlá 

Postup
  1. Uvaríme presso kávu, pridáme k nej rum a mandľovú arómu. Necháme chladiť.
  2. V menšej miske vyšľaháme šľahačku do tuha. V druhej väčšej miske vyšľaháme mascarpone s cukrom. Pridáme vaječný likér, CrémeOlé a šľaháme asi 4 minútky. 
  3. Do zmesi metličkou jemne primiešame šľahačku. 
  4. Polovicu balíka piškót si rozložíme rovnou stranou nahor, cukrárskym vreckom nanesieme na každú jednu krém. Zvyšnými piškótami rovnou stranou krém priklopíme. 
  5. Jednohubky poukladáme vedľa seba a pokvapkáme z jednej aj z druhej strany vychladenou kávou. 
  6. Jednohubky poukladáme na plech a necháme cez noc v chlade. Na druhý deň ich posypeme kakaom a do stredu každej napichneme špáradlo.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára