Jednoduchšie to už byť nemôže! Toto je rýchly, šťavnatý a navyše bezlepkový koláč, ktorý si isto obľúbite aj Vy!
Zoznam surovín
- 6 vajíčok
- 250 g gaštanového pyré
- 100 g kvalitnej horkej čokolády
- 100 g kryštálového cukru
- 50 g rozpusteného masla
- 2 lyžice kakaa
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom (bezfosfátový) Dr. Oetker
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 ℃. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme 2 - 3 minútky vychladnúť.
- V miske vyšľaháme celé vajíčka s cukrom do peny, pridáme čokoládu, nadrobno pokrájané gaštanové pyré, kakao a prášok do pečiva.
- Cesto vylejeme do tortovej formy vymastenej a vysypanej hrubou múkou. Koláč pečieme cca 35 - 40 minút.
- Po upečení posypeme práškovým cukrom.
- (Koláčik je výborný so šľahačkou a ku káve! 😊 )
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára