5. júla 2017

Gaštanový koláč


Jednoduchšie to už byť nemôže! Toto je rýchly, šťavnatý a navyše bezlepkový koláč, ktorý si isto obľúbite aj Vy! 

Zoznam surovín
  • 6 vajíčok
  • 250 g gaštanového pyré 
  • 100 g kvalitnej horkej čokolády 
  • 100 g kryštálového cukru
  • 50 g rozpusteného masla
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom (bezfosfátový) Dr. Oetker 
Postup
  1. Rúru si predhrejeme na 180 ℃. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme 2 - 3 minútky vychladnúť. 
  2. V miske vyšľaháme celé vajíčka s cukrom do peny, pridáme čokoládu, nadrobno pokrájané gaštanové pyré, kakao a prášok do pečiva. 
  3. Cesto vylejeme do tortovej formy vymastenej a vysypanej hrubou múkou. Koláč pečieme cca 35 - 40 minút. 
  4. Po upečení posypeme práškovým cukrom. 
  5. (Koláčik je výborný so šľahačkou a ku káve! 😊 ) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára