Odporúčaný príspevok

Pomarančový koláč

25. júna 2017

Ananásová torta


Naozaj rýchla, jednoduchá a fantastická! Túto tortičku máme radi hlavne v lete, pretože je navyše osviežujúca. Vyskúšajte ju a nezabudnite mi napísať, či chutila aj Vám! 😊

Zoznam surovín

Na cesto potrebujeme: 

Variant 1.
  • 300 g polohrubej múky 
  • 200 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 250 ml oleja
  • 1 kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker (bezfosfátový) 
  • 1 vanilínový cukor Dr. Oetker 
Variant 2.
  • Piškótové variácie (svetlé) Dr. Oetker
    • stačí pridať len vodu, olej a vajce
Variant 3.
  • Predpripravený korpus 

Na náplň potrebujeme:
  • Ananásový kompót - kúsky (hmotnosť cca 580 g)
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 CrémeOlé s vanilkovou príchuťou Dr. Oetker 
  • 1 Smeta-fix Dr. Oetker 
Postup
  1. Variant 1.: Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme kryštálový a vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto, ktoré vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Korpus pečieme cca 25 minút pri 180℃. Po upečení necháme korpus na mriežke vychladnúť. 
  2. Variant 2.: Piškótové variácie pripravíme podľa návodu na zadnej časti obalu. Po upečení necháme korpus na mriežke vychladnúť. 
  3. Do väčšej uzatvárateľnej nádoby vylejeme ananásové kúsky (môžeme ich nakrájať na drobnejšie) aj so šťavou, šľahačku, pridáme CrémeOlé a Smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme a niekoľkokrát potrasieme. (cca 30 sekúnd) 
  4. Nakoniec všetko dôkladne premiešame metličkou. Takto pripravenú náplň natrieme na upečený (Variant 1. resp. 2. ) alebo na predpripravený korpus (Variant 3.), tortu ozdobíme podľa vlastnej predstavy a necháme 2 hodiny stuhnúť v chladničke. 
@magdalena.cervenanska.maggieart




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky