Sú vhodné na raňajky, desiatu alebo len tak ku káve. Hmm, tá škoricová vôňa a chuť je pre mňa neodolateľná! 😍 Mám ich veľmi rada. Pamätám si, že nie vždy sa mi v pekárni alebo v obchode ušli. Preto, odkedy mám tento skvelý recept, ich pripravujem len doma. Poznáte ich? Chutia aj Vám?
Zoznam surovín
- 400 g polohrubej múky
- 200 ml vlažného mlieka
- 40 g cukru
- 1/2 droždia
- 70 g masla
- 1 vajce
- 2 lyžičky mletej škorice
- štipku soli
Na náplň potrebujeme:
- 100 g masla (rozpusteného)
- 1 kopcovú lyžicu mletej škorice
- 80 g práškového cukru
+ vajíčko na potretie
Postup
- Z mlieka, cukru a kvasníc pripravíme kvások.
- K múke pridáme kvások, ďalej vajce, maslo, škoricu a soľ. Zo surovín spracujeme klasické kysnuté cesto.
- Bochník necháme vykysnúť na teplom miesto, ktorý neskôr rozvaľkáme na obdĺžnik.
- V miske zmiešame maslo, cukor a škoricu. Pripravenú náplň rovnomerne rozotrieme na cesto.
- Cesto stočíme ako roládu a ostrým nožom ju nakrájame na kolieska hrubé cca 2 cm.
- Kolieska uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie s väčšími medzerami, potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ich na plechu ešte minimálne 20 minúť kysnúť.
- (Kolieska môžeme posypať nasekanými orieškami)
- Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 220 ℃ asi 15 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára