30. januára 2017

Perníkové muffiny


Tieto ľahké a nadýchané muffiny krásne rozvoniavajú a bola som prekvapená, ako úžasne chutia.  Sú 🔝. Ja som si ich už zapísala na zoznam obľúbených receptov a čo Vy? Šup, šup do pečenia! ☺

Zoznam surovín

  • 300 g hladkej múky 
  • 100 g práškového cukru
  • 1 kopcová lyžica kakaa
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 250 ml mlieka
  • 50 ml oleja
  • 2 lyžice medu
  • 1 vajíčko
  • štipku soli 
  • 1 kávovú lyžičku škorice
  • 2 lyžičky perníkového korenia alebo viď pozn.

Postup

  1. V miske vyšľaháme cukor, med a žĺtko do peny. Pridáme mlieko a olej. 
  2. Všetky suché suroviny, okrem soli, zmiešame a postupne zašľaháme k zmesi. 
  3. Bielko vyšľaháme so štipkou soli a opatrne vareškou primiešame k pripravenej zmesi.
  4. (Pozn.: Ak nemáte doma perníkové korenie, stačí v mažiari rozdrviť 6 klinčekov, pár zrniečok anízu a jeden lupienok badiánu) 
  5. Takto pripraveným cestom plníme muffinové košíčky alebo silikónové formičky do 3/4, pretože znásobia svoj objem.
  6. Muffiny pečieme asi 25 minút pri teplote 180 ℃ a po upečení ozdobíme podľa vlastnej predstavy. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára