11. januára 2017

Panna cotta s ovocím


Panna cotta je ľahký krém s príchuťou vanilky, ktorý pochádza z talianska. Pripomína puding alebo želé. Príprava vôbec netrvá dlho. Musím sa priznať, tento dezert som pripravovala s malou dušičkou ale podaril sa. Vyskúšajte ho aj Vy!

Zoznam surovín
  • 250 ml smotany na šľahanie 
  • 100 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
  • ovocie na ozdobu (ja som použila broskyne) 
  • 6 plátkov čírej želatiny 
Postup
  1. 3 plátky želatíny namočíme do studenej vody.
  2. V hrnci zmiešame polovicu smotany na šľahanie s mliekom, cukrom a vanilkovou dužinou.
  3. Zmes za stáleho miešania pomaly privedieme k varu a odstavíme bokom. (Je dôležité aby sa zmes nepripálila!)
  4. Ak je želatína "napučaná" je pripravená na použitie. Vytiahneme ju z vody, vyžmýkame a pridáme ju k uvarenej smotane. 
  5. Zmes so želatínou premiešame. Akonáhle sa želatína rozpustí, zmes precedíme cez jemné sitko a necháme chladiť. 
  6. Zbytok šľahačky vyšľaháme do polotuha a vareškou primiešame k pripravenej zmesi.
  7. Hmotu nalejeme do pripravených téglikov alebo formičiek a necháme ju asi 4 hodiny v chlade stuhnúť.
  8. Ak je dezert vychladený a stuhnutý, naukladáme naň ovocie. Posledné 3 plátky želatíny pripravíme podľa návodu na obale a ovocie želatínou zalejeme.
  9. Dezert uložíme opäť do chladu, aby nám želatína s ovocím stuhla. 
  10. Pred podávaním ozdobíme podľa vlastnej predstavy. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára