Mám pre Vás jednu zdravú novinku na kedykoľvek a bez výčitiek! U nás sa po tomto koláči len zaprášilo. Vyskúšajte tento skvelý recept aj Vy a nezabudnite mi dať vedieť, či ste si ho obľúbili, tak ako ja. 😊
Zoznam surovín
- 200 g postrúhanej mrkvy
- 100 g mletých orieškov
- 100 g špaldovej celozrnnej múky
- 100 g trstinového cukru
- hrsť posekaných hrozienok
- 75 ml kokosového oleja
- 2 vajcia
- 1 citrón
- 1/2 balíčku kypriaceho prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 lyžička škorice
- ľubovoľný džem
Postup
- V miske vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuha. V druhej miske vyšľaháme do peny žĺtka s cukrom a pridáme kokosový olej.
- K žĺtkovej zmesi pridáme mrkvu, kôru z citróna, šťavu z citróna a oriešky.
- Ďalej k zmesi primiešame múku s práškom do pečiva, škoricu a hrozienka.
- Na záver vareškou opatrne primiešame sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorú môžeme vyložiť papierom na pečenie.
- Tortu pečieme pri teplote 180℃ približne 35 minút.
- Upečený korpus necháme vychladnúť, potrieme ľubovolným džemom a dozdobíme podľa vlastnej predstavy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára