21. januára 2017

Mrkvovo-orechový koláč


Mám pre Vás jednu zdravú novinku na kedykoľvek a bez výčitiek! U nás sa po tomto koláči len zaprášilo. Vyskúšajte tento skvelý recept aj Vy a nezabudnite mi dať vedieť, či ste si ho obľúbili, tak ako ja. 😊

Zoznam surovín
  • 200 g postrúhanej mrkvy 
  • 100 g mletých orieškov
  • 100 g špaldovej celozrnnej múky 
  • 100 g trstinového cukru
  • hrsť posekaných hrozienok 
  • 75 ml kokosového oleja
  • 2 vajcia
  • 1 citrón
  • 1/2 balíčku kypriaceho prášku do pečiva 
  • štipka soli 
  • 1 lyžička škorice
  • ľubovoľný džem

Postup
  1. V miske vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuha. V druhej miske vyšľaháme do peny žĺtka s cukrom a pridáme kokosový olej.
  2. K žĺtkovej zmesi pridáme mrkvu, kôru z citróna, šťavu z citróna a oriešky. 
  3. Ďalej k zmesi primiešame múku s práškom do pečiva, škoricu a hrozienka.
  4. Na záver vareškou opatrne primiešame sneh z bielkov.
  5. Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorú môžeme vyložiť papierom na pečenie. 
  6. Tortu pečieme pri teplote 180℃ približne 35 minút. 
  7. Upečený korpus necháme vychladnúť, potrieme ľubovolným džemom a dozdobíme podľa vlastnej predstavy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára