23. decembra 2016

Medovníčky


Pripravte si krásne a mäkké medovníky aj Vy !

Zoznam surovín
  • 400 g hladkej múky 
  • 180 g práškového cukru
  • 3 lyžice tekutého medu 
  • 2 celé vajcia
  • 600 g masla
  • 1 lyžičku sódy bicarbóny 
  • 1 lyžičku perníkového  korenia 
+ vajíčko na potieranie

Postup
  1. Z masla, múky, cukru, sódy bicarbóny a perníkového korenia vytvoríme mrveničku.
  2. K nej pridáme vajcia, med a všetko spolu zamiesime. 
  3. Takto pripravené cesto necháme v chladničke odpočinúť 12 hodín. 
  4. Na druhý deň cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary.
  5. Perníčky pečieme na papieri na pečenie pri teplote 180 ℃ asi 7 minút. 
  6. Ihneď po upečení perníčky potierame vajíčkom.
  7. (Perníčky môžeme ozdobiť orieškom, mandľou, lieskovcom alebo po upečení bielkovou polevou).

@magdalena.cervenanska.maggieart


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára