10. decembra 2016

Gaštanová roláda


Gaštanové zákusky sú u nás veľmi obľúbené. Keď som objavila tento recept, hneď som sa pustila do pečenia. Tu je výsledok :)

Zoznam surovín

Na cesto potrebujeme:

  • 150 g práškového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 50 g kakaa
  • 5 vajíčok
  • 1/2 dcl oleja 
Na náplň potrebujeme:
  • 250 g 33% -nej smotany na šľahanie 
  • 250 g gaštanového pyré
  • 1 balíček vanilkového cukru 
Postup
  1. Múku zmiešame s kakaom a s práškom do pečiva. 
  2. V miske rozšľaháme bielky. Pridáme cukor a vyšľaháme na tuhý sneh. 
  3. Do snehu vareškou zľahka primiešame žĺtka a prilejeme olej.
  4. Múčnu zmes preosejeme a pridáme do zmesi. Cesto následne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 ०C približne 20 minút. 
  5. Upečené cesto zrolujeme a necháme vychladnúť. 
  6. Medzitým vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a postupne aj zašľaháme gaštanové pyré.
  7. Vychladnuté cesto rozrolujeme, natrieme gaštanovou náplňou, opäť zrolujeme a ozdobíme podľa vlastnej predstavy. 
  8. Roládu odložíme do chladničky na 2-3 hodiny a môžeme podávať.  

@magdalena.cervenanska.maggieart

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára