2. júla 2016

Domáci hrnčekový perník


Na prípravu môjho domáceho perníka Vám stačí 15 minút a jeden hrnček, pretože v recepte suroviny nevážim ale meriam podľa klasického hrnčeka. Cesto je ľahké a veľmi chutné. Vyskúšajte !

Zoznam surovín 
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček cukru 
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1/2 hrnčeka ľubovolného džemu
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 vajíčka
  • 1 balíček prášku do perníka
Postup: 
  1. Vo väčšej miske zmiešame hladkú a polohrubú múku, cukor, kakao, prášok do perníka.
  2. Do misy pridáme vajce, olej, mlieko a džem.
  3. Suroviny spolu dobre premiešame a vylejeme na plech, ktorý dobre vymastíme a vysypeme múkou.
  4. Perník pečieme pri teplote 200 stupňov asi 30 minút.
  5. Po upečení môžeme domáci perník poliať čokoládou, citrónovou polevou alebo ozdobiť podľa vlastných predstáv. 
@magdalena.cervenanska.maggieart







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára