Odporúčaný príspevok

Pomarančový koláč

1. mája 2016

Orechová roláda


Prinášam Vám opäť nový recept, ktorý mám od mojej prababičky. Táto roláda sa hodí na každú príležitosť, vyskúšajte.

Zoznam surovín

Na cesto potrebujeme:
  • 5 vajec
  • 5 kopcových lyžíc práškového cukru
  • 3 lyžice vody
  • 3 lyžice polohrubej múky 
  • 2 lyžice hrubej múky 
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva 
  • 3 lyžice mletých orechov
Na plnku potrebujeme:
  • 2 dcl mlieka
  • 1 vanilkový puding
  • 150 g masla
  • 120 g práškového cukru 
  • marhuľový džem
  • 2 banány 
Postup
  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridáme cukor a žĺtky.
  2. Metličkou zľahka primiešame múky s práškovým cukrom, pridáme vodu a na záver orechy. 
  3. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. 
  4. Horúce upečené cesto stočíme aj s papierom do rolády a necháme vychladnúť.
  5. Pripravíme si plnku a to tak, že uvaríme mlieko s pudingom a necháme vychladnúť. 
  6. V mise vymiešame maslo s cukrom a do zmesi zašľaháme pudingovú kašu.
  7. Vychladnuté cesto natrieme marhuľovým džemom a na to rozotrieme pripravenú plnku.
  8. Stočíme do rolády. (Ako ozdobu som do stredu uložila banán)
  9. Roládu ozdobíme podľa vlastnej predstavy.
@magdalena.cervenanska.maggieart


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky