13. mája 2016

Dobošový rez


Tento zákusok zbožňujem ! Príprava je síce náročnejšia a stojí za to.

Zoznam surovín 

Na cestá potrebujeme:

  • 600 g hladkej múky 
  • 140 g práškového cukru 
  • 2 vajcia
  • 140 g masla
  • 200 ml mlieka 
  • 1 Salajku (kypriaci prášok pre špeciálne druhy pečiva) 
Na plnku potrebujem:
  • 1 L mlieka
  • 10 kopcovitých polievkových lyžíc (PL) hrubej múky 
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 3 balíčky vanilkového cukru 
  • 200 g horkej čokolády
  • 2 PL kakaa
  • 350 g masla
  • čokoládová poleva 
Postup
  1. Zo surovín na cesto vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho približne na 5 až 6 rovnakých častí.
  2. Každú jednu časť rozvaľkáme a upečieme na opačnej strane plechu
  3. Mlieko, múku, kryštálový cukor a vanilkový cukor uvaríme. Ešte do horúceho pudingu vmiešame kakao a čokoládu.
  4. Maslo vyšľaháme a po lyžiciach postupne a opatrne vmiešame vychladnutý puding na hladký krém. 
  5. Hotovú plnku natierame na pláty a pláty postupne skladáme na seba.
  6. (Podľa chuti môžeme jeden či dva pláty pred nanesením plnky potrieť džemom. Vrchný plát môžeme poliať čokoládovou polevou).
  7. Takto pripravený koláč necháme na chladnom mieste postáť aby zmäkol.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára